X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Unioniștii de la UNIREA-ODIP riscă amendă pentru încălcarea legislației

22 noi. 2017,, 16:11  
1464 0

Asociația UNIREA-ODIP ar putea fi sancționată cu o amendă în valoare de 30 de mii de lei pentru colectarea semnăturilor și datelor personale ale cetățenilor care se pronunță pentru unirea Moldovei cu România.

Acest fapt l-a comunicat în cadrul unei conferințe de presă președintele Asociației, Vlad Bilețchi.

Potrivit lui, plîngerea respectivă a fost depusă la Centrul Național pentru Protecția Datelor Personale de către un cetățean. Totodată, Centrul a dispus sancționarea UNIREA-ODIP, dar nu a unei persoane concrete.

„Este incorect acest lucru, deoarece în plîngere sînt indicat eu, și nu asociația mea. Din acest motiv, acuzația mi-a fost înaintată în calitate de persoană juridică, pentru care suma amenzii este de trei ori mai mare decît pentru o persoană fizică. În afară de sancțiuni financiare, ar putea să ni se interzică practicarea anumitor activități pe un termen de la trei luni pînă la un an”, a menționat Bilețchi.

El a recunoscut că într-adevăr a colectat date ale cetățenilor, însă nu consideră acest lucru drept ceva ilegal, deoarece oamenii lăsau informațiile benevol.


„De la începutul anului 2017, am colectat semnăturile cetățenilor, datele de contact ale acestora pentru crearea unei baze de date, precum și pentru a-i invita la manifestările noastre. Am colectat datele în scopurile organizației, și nu pentru scopuri comerciale”, a explicat unionistul, care intenționează să dovedească în instanță nevinovăția organizației sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?