X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 513

Studenți moldoveni, la Festivalul „Ne-a împrietenit Moscova” (FOTO)

20 noi. 2017,, 14:11   Societate
2260 0

În perioada 11-17 noiembrie Universitatea „Prietenia Popoarelor” din Rusia (РУДН) a găzduit Festivalul anual „Ne-a împrietenit Moscova”, prilejuit de Ziua Internațională a Toleranței și Ziua Internațională a Studenților.

În cadrul evenimentului au avut loc expoziții, ateliere de preparare a bucatelor naționale, un turneu de fotbal, o masă rotundă pe tema „Prin sport spre sănătate, prietenie, pace!”.

De Ziua Internațională a Studenților, 17 noiembrie 2017, Universitatea „Prietenia Popoarelor” din Rusia a găzduit finala Festivalului anual. La concertul final au participat grupuri de studenți din universității și ansambluri profesionale din Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova și alte țări, precum și diverși subiecți ale Federației Ruse (Republica Tuva, Republica Saha (Iakutia), Republica Cecenă, Republica Ingușetia și altele).

Moldova a fost reprezentată de către studenții moldoveni care studiază la Universitatea „Prietenia Popoarelor” din Rusia, care au prezentat un dans moldovenesc aprins, coreografia fiind realizată de o participantă a colectivului de studenți. De menționat că comunitatea moldovenească a fost recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune și mai active din cadrul Universității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?