X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

În Moldova femeile cîștigă mai puțin decît bărbații

18 noi. 2017,, 15:33   Societate
2538 1

În Republica Moldova femeile cîștigă cu 647 de lei pe lună mai puțin decît bărbații.

Adică, pentru munca depusă, o femeie este remunerată cu un salariu care constituie aproape 87% din plata primită de un bărbat. Acest lucru se arată în Portretul statistic al femeilor și bărbaților din Republica Moldova, realizat de Biroul Național de Statistică în 2017.

Diferențele în salarii se explică prin faptul că femeile se angajează în sfere de activitate unde remunerarea este mică. O altă cauză este că ele nu știu să negocieze și acceptă mai ușor un serviciu prost plătit și, deseori, se întîmplă ca femeile să fie de acord să muncească la negru.

Pe lîngă munca mai prost plătită pe care o acceptă, femeile își pun pe umeri și o mai mare responsabilitate pentru treburile casnice, la care se mai adaugă și grija față de copii.

La fel, faptul că au responsabilități mai multe acasă, unele femei nu pot să-și asume obligații mai mari la serviciu sau să rămînă peste program, cînd este nevoie, ceea ce le împiedică să avanseze în carieră și, respectiv, să obțină un post mai bine plătit.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?