X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova, pe locul II în Indexul Libertății Presei

25 iul. 2013,, 12:03   Societate
2463 0
Foto : yupi.md
Presa din Republica Moldova este doar parțial liberă și mai este mult de lucrat la acest capitol. Concluzia aparține experților de la Centrul pentru Jurnalism Independent din Moldova (CJI), care au lansat astăzi Indexul Libertății Presei din Moldova. Potrivit acestuia, Republica Moldova are un indicator de 5 puncte din 7 și se clasează pe locul doi, după Georgia, fiind urmată de Armenia și de Ucraina.

Iată clasamentul final:

1. Georgia
2. Moldova
3. Armenia
4. Ucraina
5. Azerbaidjan
6. Belarus

Indexul Libertății Presei măsoară gradul de libertate a mass-mediei din țările Parteneriatului Estic și a fost lansat în baza evaluărilor a zece experți media independenți.”Scopul acestuia este măsurarea gradului de libertate a presei din Republica Moldova. Acesta este primul index dintr-o serie de studii, din cadrul proiectului ”Monitorizarea Libertății Presei în Țările Parteneriatului Estic”, a declarat Nadine Gogu, directorul Centrul pentru Jurnalism Independent.

Studiul arată o serie de deficiențe, cu care se confruntă Moldova: aplicarea necorespunzătoare a legislației naționale, relația defectuoasă dintre media și justiție și monopolul statului asupra distribuției presei scrise.

Aspectele pozitive se referă la dezvoltarea noilor media și a domeniului internetului. În afară de Moldova, proiectul se desfășoară în alte cinci state ale Parteneriatului Estic: Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia și Azerbaidjan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?