X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii vor contesta la Curtea Constituțională numirea lui Radu

8 noi. 2017,, 14:40   Capitala
2269 2

Decizia de numire a Silviei Radu în funcția de primar interimar al capitalei urmează să fie contestată în următoarele zile la Curtea Constituțională, notează NOI.md.

Sesizarea a fost pregătită de socialiști. Concomitent, aceștia au înaintat o cerere prealabilă Primăriei capitalei prin care cer anularea dispoziției semnate de Nistor Grozavu privind numirea în funcție. Reprezentanții formațiunii invocă în document un șir de ilegalități legate de numirea Silviei Radu. Dacă solicitarea nu va fi satisfăcută, urmează adresarea în instanța de judecată.

„Cererea a fost înregistrată ieri la Primărie și semnată de 19 consilieri PSRM. Am prezentat toate ilegalitățile comise. În primul rînd, am argumentat că doar primarul ales poate numi în funcția de viceprimar persoana indicată, iar în cazul dat este evident că legea nu a fost respectată”, a menționat consilierul municipal din partea PSRM Ion Ceban.

„Un primar interimar nu poate fi numit de un primar interimar. Silvia Radu este numită de un viceprimar acuzat de corupție și șantajabil. Doamna este ilegală. Prezența ei la ședința CMC este sub semnul întrebării. Nu trebuie să încurcăm coada vacii cu ștampila Primăriei”, a adăugat Ion Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?