Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

A fost lansată cartea "Statalitatea Moldovei"

8 noi. 2017,, 14:30   Politică
4903 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la prezentarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”.

Volumul prezentat include materialele Conferinței Științifice Internaționale care a avut loc la Chișinău sub patronajul președintelui Republicii Moldova în perioada 24-25 martie 2017, relatează NOI.md.

Cartea a fost publicată de Institutul de Relații Internaționale din Moldova. La prezentare au participat oameni de știință, istorici, studenți, profesori universitari.

Șeful statului a declarat că în aceste vremuri, cînd identitatea și istoria moldovenească sînt în mod sistemic subminate, e nevoie de o mobilizare nu doar socială, ci și intelectuală, pentru a apăra valorile poporului nostru, care vrea să-și trăiască propriul destin în mod independent și cu demnitate.

„Statalitatea moldovenească trebuie consolidată prin discuții academice, prin inițiative politice, prin programe și proiecte naționale de restabilire a încrederii cetățenilor în propria țară. Mă bucur că am lansat mai multe evenimente de amploare în acest sens. Avem multe idei și planuri. Și în continuare voi face tot posibilul pentru a promova și apăra valorile noastre tradiționale, istoria, limba, așa cum le-am promis cetățenilor țării noastre”, a remarcat Dodon.


El a adăugat că, în calitate de șef de stat, prima lui datorie politică și constituțională este să garanteze și să consolideze statalitatea Republicii Moldova, iar susținerea activităților științifico-culturale orientate spre aceasta reprezintă un pas sigur spre viitorul prosper al Republicii Moldova.

Președintele a subliniat că va susține toate inițiativele lansate de mediul academic cu privire la consolidarea statalității Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?