Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nicolae Platon: Republica Moldova va avea propriul brand şi slogan turistic

22 iul. 2013,, 16:58   Societate
3714 0
Foto: fisc.md
Republica Moldova va avea, în curînd, propriul brand şi slogan turistic, precum şi un filmuleţ despre principalele destinaţii turistice care urmează să devină cartea de vizită a ţării. Despre acestea a declarat directorul Agenţiei Turismului din Republica Moldova, Nicolae Platon, într-un interviu pentru portalul Moldova.ORG.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Platon a menţionat că Agenţia Turismului a înregistrat brandul turistic al Republicii Moldova, însă urmează să fie elaborat un proiect de hotărîre de guvern care să stipuleze cum va putea fi utilizat acest simbol.

"Vrem ca Moldova să fie recunoscută după un brand. Paralel, vom anunţa un concurs pentru elaborarea sloganului turistic al Republicii Moldova. Totodată, vrem să elaborăm un clip video despre Moldova, de 20-30 de secunde, pe care îl vom emite prin intermediul posturilor internaţionale, cum ar fi CNN sau Discovery în Moldova. De asemenea, vrem să facem un clip publicitar de 5-7 minute, care să fie permanent difuzat la expoziţiile internaţionale", a precizat Platon.

Directorul Agenţiei susţine că la moment se lucrează asupra hărţii automobilist-turistice a Republicii Moldova.

"Aşa ceva nu a fost pînă acum. Credem că pînă în luna septembrie vom avea această hartă. În Europa este foarte dezvoltat turismul automobilistic", a precizat el.

Nicolae Platon afirmă că în Moldova sînt multe conace care ar putea deveni puncte de atracţie turistică, însă statul nu are resurse pentru a le restaura.

"Cred că doar prin atragerea diferitelor granturi europene acestea pot fi restaurate. Acest lucru va fi posibil numai după ce Republica Moldova va primi statut de ţară candidat de aderare la Uniunea Europeană", a spus Platon.

În opinia lui, cel mai nevalorificat din punct de vedere turistic este sudul Moldovei.

"Ne-am propus ca prin traseele turistice care au fost elaborate şi vor fi autorizate pentru funcţionare pe teritoriul Republicii Moldova, să includem şi cîteva itinerare la sudul ţării. Este de menţionat faptul că în premieră am discutat cu autorităţile publice locale din regiunea UTAG ca să includem şi Găgăuzia în circuitul turistic naţional", a spus Nicolae Platon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?