X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iranul neagă implicarea în lansarea unei rachete spre Arabia Saudită

6 noi. 2017,, 21:00   Externe
1908 0

Iranul respinge acuzaţiile conform cărora ar fi implicat în lansarea unei rachete care a fost interceptată la nord de capitala Arabiei Saudite, Riyad.

Într-o declaraţie Bahram Qassemi, purtătorul de cuvînt al ministrului de Externe iranian, a susţinut că acuzarea Iranului, de către coaliţia angajată în conflictul cu rebelii huthi din Yemen, a fost "maliţioasă, iresponsabilă, destructivă şi provocatoare".

"Saudiţii care nu au reuşit să îşi atingă scopul în timpul agresiunii de lungă durată din Yemen, prin acuzaţii false provoacă mai multe probleme pentru coaliţia lor învinsă", a declarat Qassemi, cerînd ca părţile rivale din Yemen să găsească o soluţie în rezolvarea conflictului.

Reacţia lui Qassemi a venit ca răspuns la declaraţiile unor oficiali din Arabia Saudită, care susţin că lansarea rachetei ar putea fi considerată drept un act de război, responsabili fiind rebelii huthi, care la rîndul lor sunt controlaţi de Iran, informează site-ul postului TV Al Jazeera


Arabia Saudită a intrat în conflictul din Yemen în 2015, după ce rebelii huthi au preluat conducerea capitalei Sanaa şi au forţat preşedintele, Abd-Rabbu Mansour Hadi, să părăsească ţara. La scurt timp a fost creată o coaliţie de state arabe, care aveau suport logistic al Statelor Unite ale Americii şi susţinere din partea Occidentului şi care încercau alungarea rebelilor huthi din Yemen. Riyadul a acuzat permanent Iranul de susţinerea acordată rebelilor, prin înarmarea acestora.

Insurgenţi huthi din Yemen au lansat o rachetă care a căzut în apropierea aeroportului din Riyad, capitala Arabiei Saudite. Un purtător de cuvînt al rebelilor huthi din Yemen a revendicat atacul, precizînd că a fost lansată o rachetă de tip Burkan 2-H.

Autorităţile saudite susţin că racheta a fost interceptată şi a căzut lîngă aeroport, la nord-est de Riyad.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?