X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Persoanele care au protestat săptămîna trecută la primărie ar putea fi declarate non grata

22 iul. 2013,, 10:58   Societate
2515 2
Foto: eurotv.md
Șefa Direcției relații externe a Primăriei Chișinău, Gabriela Ciumac, a propus astăzi, în cadrul ședinței serviciilor municipale, să le fie interzis accesul în primărie protestatarilor care, potrivit ei, și-au permis săptămîna trecută, în cadrul unui protest, să distrugă turnichetul de la intrare, transmite NOI.md.

Gabriela Ciumac a calificat protestul locatarilor de pe Alba Iulia 3, 4 și 6 drept unul ieșit din comun. ”Am avut o situație neobișnuită. De ce poliția nu s-a implicat pînă la urmă și nu a asigurat ordinea publică? După ce poliția a constatat că e un act de huliganism, acei protestatari au stat bine mersi pînă pe la 16.30 în hol și au urlat, au bătut la ușile birourilor, au făcut picnic. Cazurile acestea sînt frecvente în ultima perioadă, practic săptămînale”, a menționat Gabriela Ciumac.

În context, șeful Direcției poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, a subliniat că oamenii legii au făcut tot ce le-a stat în puteri, în limitele prevederilor legislative. În acest context, șefa Direcției relații externe a solicitat să fie modificată legislația și luate măsuri curente pentru a preveni în viitor asemenea situații.

”Propun să fie întocmită o listă de persoane non gratae, care n-au voie să intre în primărie, pentru că au antecedente în direcția asta. Este vorba despre domnul acela cu cască, care și-a permis grosolănii ieșite din comun, de doamna în vîrstă, care a venit cu protestatarii, și mai este unul cu barbă, care își permite foarte multe în primărie”, a precizat Gabriela Ciumac.

Săptămîna trecută, locatarii de pe Alba Iulia 3, 4 și 6 susținuți de mai mulți activiști au protestat în incinta Primăriei Chișinău, solicitînd o întrevedere cu primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, sau viceprimarul de ramură Nistor Grozavu. Primăria acuză protestatarii că au intrat cu forța în incinta instituției, distrugînd turnichetul de la intrare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?