X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dronele livrează alimente în orașele din Japonia

3 noi. 2017,, 00:30   Externe
3886 0

Dronele livrează alimente și alte produse de primă necesitate rezidenților unui oraș japonez devastat de dezastrul nuclear de la Fukushima.

Acolo infrastructura încă nu a fost refăcută iar accesul la magazine este limitat, scrie bbc.com. Rezidenților li s-a permis să se întoarcă în octombrie anului 2016 acasă, în zona Minamisoma, însă pînă astăzi condițiile lor de trai nu au revenit la normal.

În prezent, în orașul Minamisoma trăiesc număr mare de persoane în vârstă care nu au dorit să se mute în alte orașe și au preferat să rămînă la casa lor. Din octombrie 2016, cînd termenul ordinului de evacuare a expirat, populația a început să se întoarcă, iar pînă acum fluxul de rezidenți nu s-a oprit.

Compania Lawson deține magazine mici de bacanie în întreaga țară, îngrijește de persoanele în vîrstă și transportă oameni și produse în zone greu accesibile. O dronă poate transporta pînă la 2 kg de mărfuri. „Orașul începe să-și recîștige vivacitatea, deoarece rezidenții săi se întorc acasă”, a declarat purtătorul de cuvînt al companiei Lawson, Ken Mochimaru, pentru bbc.com.


„Cu toate acestea, îmbunătățirea accesului la produsele pentru necesitățile zilnice, alimentare și altele reprezintă o provocare cu prioritate înaltă”, a spus el.

Cumpărătorii pot comanda mâncăruri fierbinți cum ar fi pui prăjit și articole de uz casnic, care sunt trimise dintr-un magazin Lawson din apropiere către un punct mobil care operează într-un centru comunitar din zonă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?