Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

SIS s-a autosesizat în cazul jurnalistului Constantin Cheianu

19 iul. 2013,, 16:20   Societate
2727 1
Foto: publika.md
Serviciul de Informații și Securitate s-a autosesizat după ce jurnalistul Constantin Cheianu a scris o plîngere către organele de drept, în care scrie că a fost amenințat printr-un SMS.

Într-un comunicat de presă emis de instituție se spune: ”SIS califică aceste tentative total inacceptabile şi drept o încercare de a aplica metode „medievale” într-un stat cu vocaţie europeană, obiectivul final al intimidărilor şi presiunilor psihologice şi fizice este de a-i reduce la tăcere pe cei incomozi şi a-i face docili. Serviciul de Informaţii şi Securitate se arată îngrijorat şi condamnă vehement fenomenul de timorare al cetăţenilor ţării, în ansamblu, şi jurnaliştilor notorii moldoveni, în particular”.

Potrivit colaboratorilor SIS, ipoteza propusă de Cheianu este plauzibilă. ”Ipoteza exprimată (…) are drept la existenţă şi adevăr, urmînd a fi verificată de către Serviciu plenitudinar şi în termene restrînse”.

Amintim că jurnalistul Constantin Cheianu a fost șantajat prin intermediul unui mesaj trimis la telefon. Acesta crede că amenințarea are legătură cu activitatea pe care o desfășoară la un post de televiziune privat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?