X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În spatele Catedralei va fi construită o clădire pentru preoți

31 oct. 2017,, 13:21   Capitala
4556 2

În spatele Catedralei va fi construit un grup sanitar pentru preoți cu o înălțime de 6,5 metri și o suprafață de 686 metri pătrați, relatează NOI.md.

O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Consiliul Municipal Chișinău. Potrivit proiectului edificiul va fi destinat pentru preoți, unde aceștia vor putea să își schimbe vestimentația. Clădirea va avea forma unei potcoave.

„Această construcție va permite să fie realizate toate procedurile de îmbrăcare și dezbrăcare. Partea de proiect nu este dusă la capăt, însă chiar dacă vom exclude barierele de protecție, vom întreprinde alte măsuri ca accesul să fie controlat în această zonă. Din partea Mitropoliei avem asigurări că nu se vor abate de la procedură”, a declarat în cadrul ședinței primarul interimar, Nistor Grozavu.

Totodată, potrivit președintelui fracţiunii PCRM şi ai acelora din afara partidelor din CMC, Vasili Chirtoca, important este ca zona unde va fi construit edificiului să nu fie îngrădită.

”Am vorbit cu reprezentanții Mitropoliei și m-au asigurat că în locul acesta, după construcție nu va fi amplasat nici un gard. Trebuie să semnăm să nu fie construit nici un gard în zonă”, a subliniat Vasili Chirtoca.


Deși proiectul a fost introdus pe ordinea de zi abia astăzi, consilierul Partidului Nostru, Ilian Cașu, a precizat că lucrările ar fi început deja, lucru dezmințit de Nistor Grozavu.

Proiectul a fost aprobat cu votul a 38 de consilieri municipali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?