X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova marchează Ziua Mondială a Alimentației

30 oct. 2017,, 16:21   Economie
1597 0

O conferință sub egida FAO și OIM ce se desfășoară în Chișinău, analizează soluții pentru a face migrația din Moldova un act de alegere, nu o necesitate, relatează NOI.md.

Conferința din acest an are genericul „Schimbarea viitorului migrației, investiții în agricultură și dezvoltarea rurală” a avut loc astăzi la Chișinău sub egida Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) și a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Evenimentul sincronizează Moldova cu agenda altor 150 de state care marchează în acest an Ziua Mondială a Alimentației prin creșterea gradului de conștientizare publică asupra impactului migrației și necesitatea investițiilor în agricultură la nivel mondial precum și a consolidării solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei.

Conferinţa a urmărit consolidarea platformei de dialog între autorităţile administraţiei publice, reprezentanţi ai mediului de afaceri și partenerii de dezvoltare privind provocările şi oportunităţile generate de fenomenul migraţiei în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului a fost prezentat Programul Național pentru Subvenții în Agricultură și alte oportunități existente pentru agricultori oferite de Guvern.


OIM contribuie în Republica Moldova la elaboarea de politici publice care să faciliteze reintegrarea migranților și includerea remitențelor în circuitul economic și de investiții, mai ales în mediul rural.

Cifrele ONU arată un număr crescînd de oameni aflați în migrație forțată, cauzată de pericole, care se mută din cauza conflictelor, a persecuțiilor și a dezastrelor naturale sau pentru că simt că nu au altă soluție decît să facă acest lucru, în eforturile de a scăpa de sărăcie, amenințări la adresa mijloacelor lor de trai sau alte extreme presiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?