X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Nimeni nu și-a permis să încalce atît de grav Constituția

27 oct. 2017,, 09:31   Politică
6709 14

În cei 26 de ani de independență ai Republicii Moldova, nimeni, niciodată, nu și-a permis să încalce atît de grav Constituția așa cum a făcut-o guvernarea actuală.

Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, care s-a referit la decizia Curții Constituționale în ceea ce privește numirea ministrului apărării, transmite IPN.

Șeful statului consideră că o majoritate parlamentară la limita legitimității impune opinia personală Curții Constituționale. Scopul acestei decizii a CC a fost să preseze președintele ca acesta să cedeze în fața Partidului Democrat și întregii guvernări. „Ei au aprobat această decizie în speranța că eu mă voi speria și voi semna”, a afirmat Igor Dodon.

Potrivit lui, Constituția a fost interpretată pentru ca, în cazul în care președintele nu acceptă ceva, să existe posibilitatea să fie semnat decretul de altcineva, ceea ce este uzurpare de stat. „Aceasta nu înseamnă demisia președintelui țării, pentru că demisia lui se face prin referendum. La referendum ei nu vor să meargă, pentru că se tem”, spune șeful statului.

În altă ordine de idei, președintele a menționat că sîmbătă, 28 octombrie, Partidul Socialiștilor începe o campanie națională de colectare a semnăturilor pentru schimbarea formei de guvernămînt a statului. „Vom merge din casă în casă, vom intra la fiecare cetățean și îi vom propune să semneze pentru această inițiativă și eu sînt ferm convins că ea va fi susținută”, a afirmat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a declarat că în viitorul apropiat ar putea face publică o inițiativă de organizare a referendumului consultativ pe problema interzicerii unionismului în Republica Moldova. „Și eu cam înțeleg care va fi rezultatul, pentru că sînt ferm convins că majoritatea cetățenilor sînt categoric împotriva celor care vor să lichideze statalitatea”, a spus președintele.

În opinia lui Igor Dodon, lupta dintre Președinție și guvernare nu va înceta pînă la sfîrșitul anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?