X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Franța a ajuns în vînzare carne de animale cu tuberculoză

26 oct. 2017,, 20:00   Externe
6828 0

Anual, carnea a 8 mii de vaci diagnosticate cu tuberculoză este vîndută în supermarketuri, în mod legal, în Franța.

Astfel, ajung în farfuriile consumatorilor, fără ca aceștia să știe sau să fie informați, aproximativ 3 mii de tone de carne provenind de la animale bolnave, a dezvăluit miercuri săptămînalul ”Le Canard Enchaine”. Practica este autorizată de autoritățile sanitare, iar reglementările europene întrețin ambiguitatea acesteia, potrivit Direcției Generale pentru Alimentație din Franța.

Cu toate acestea, consumatorul nu riscă să contracteze boala, consumînd o friptură, dar riscul nu este complet exclus, cîtă vreme în fiecare an se îmbolnăvesc 50 de persoane, printre care crescători, medici veterinari și consumatori de lapte nepasteurizat. Totuși, o statistică îngrijorătoare arată că noi suntem țara membră a Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoză înregistrate.

Însă, pentru francezi, mai grav este că industria cărnii profită de acest lucru pentru a-și crește marjele de profit: carnea care provine de la bovine diagnosticate pozitiv este cumpărată mai ieftin de către industriași care o revând pe rafturile din supermarketuri la același preț ca restul cărnii, potrivit sursei citate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?