X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Mihai Ghimpu: Vlăduț și-a așternut ”lejanca”

18 iul. 2013,, 13:38   Politică
26145 7
Foto: galbur.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană este departe de Alianţa pentru Integrare Europeană, înte ele fiind o diferență ca între cer și pămînt. Despre aceasta a declarat liderul PL în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Ghimpu, în ultima perioadă, membrii coaliției proeuropene au întreprins mai multe acțiuni antidemocratice, printre care interzicerea audierii Raportului pe marginea BEM cu ușile închise, desfășurarea ședințelor de Guvern cu ușile închise, demiterea din funcţie a directorului ANRE, Victor Parlicov, înaintat de PL, etc.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, în prezent, membrii coaliției proeuropene “continuă să-și bată joc de valorile europene ale Republicii Moldova”.

De asemenea, Mihai Ghimpu a ținut să-l acuze pe liderul PLDM, Vladimir Filat, că nu dorește să modifice articolul din Constituție care vizează alegerea șefului statului. Liberalul s-a arătat convins că de vină este Vlad Filat, care nu exclude o viitoare coaliție cu PCRM după alegerile parlamentare.

„Acum ați auzit ca nu va mai fi modificată Constituția. Bănuiesc ca Vlăduț s-a gîndit: ceea ce fac eu peste 4 ani de zile nu o să mai fie ceea ce a fost în 2010 – 32 de mandate. Și acum Vlăduț și-a așternut lejanca și nu vrea să modifice Constituția. După eliminarea PL de la guvernare și distrugerea alianței au avut loc două lucruri noi – raider politic și cancer politic verde-verde-verde. Sînt departe acești oameni de valorile europene”, a spus Mihai Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?