X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Wolfgang Schaeuble a fost ales președinte al Bundestagului

24 oct. 2017,, 18:30   Externe
2299 0

Ministrul de finanțe în exercițiu al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, a fost ales marți cu o majoritate covîrșitoare în funcția de președinte al Bundestagului, camera legislativă inferioară a parlamentului, informează Reuters și dpa.

Wolfgang Schaeuble, care la 75 de ani este cel mai vîrstnic deputat în Bundestag, a fost nominalizat săptămîna trecută pentru această funcție de blocul conservator CDU/CSU al cancelarului german Angela Merkel. Marți, el a obținut 501 de voturi din totalul posibil de 709.

Schaeuble ar putea fi nevoit să recurgă la întreaga sa autoritate politică pentru a ține în frîu noul legislativ care promite să fie "indisciplinat", avînd un număr record de șase facțiuni parlamentar, inclusiv Alternativa pentru Germania (AfD), prima formațiune importantă de dreapta care intră în Bundestag după al doilea război mondial.

AfD a cîștigat mai mult de 90 de mandate în alegerile federale din septembrie, ceea ce înseamnă că viitorul cabinet Merkel IV se va confrunta cu o opoziție puternică din ambele extreme ale spectrului politic. Miercuri, la Berlin, vor începe discuțiile exploratorii în vederea formării unei coaliții între CDU/CSU, liberali și Verzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?