Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pe cursa Chișinău-Odesa va fi lansat un tren modernizat

24 oct. 2017,, 11:20   Societate
4180 2

În decurs de o lună, pe cursa Chișinău – Odessa va fi lansat un tren modernizat, astfel încît pasagerii să se poată bucura de condiții de confort sporit atunci cînd aleg să călătorească cu trenul în orașul considerat a fi o renumită destinație turistică ucraineană.

La o atare înţelegere s-a convenit de managerul CFM Iurii Topala cu administrația feroviară din Ucraina, în cadrul unei întrevederi ce a avut loc la Riga. Delegația Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, condusă de directorul întreprinderii, Iurii Topala, a participat în cadrul celei de-a 67-a reuniuni a Consiliului pentru Transport Feroviar, care s-a desfășurat în perioada 19-20 octombrie, în capitala Letoniei.

Tot acolo, în urma negocierilor purtate de directorul CFM și conducerea CTF (OSJD) a fost luată decizia benefică pentru călători de a păstra calitatea de „tren accelerat” pentru garnitura care circulă pe cursa Chișinău – Sankt-Petersburg.

De notat că anterior administrația regiunii Odessa a declarat că noul tren modernizat Chişinău-Odessa va avea o capacitate de 260 de pasageri, va fi dotat cu aer condiționat, supraveghere video și Wi-Fi.

Drumul de la Odessa la Chișinău va dura 4 ore și 15 minute, iar în viitor, timpul va fi redus la 3 ore de 30 minute din contul simplificării procedurilor vamale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?