X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Galbur va participa la lucrările Conferinţei mediteraneene OSCE

23 oct. 2017,, 17:31   Societate
1903 0

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, va participa la lucrările Conferinţei mediteraneene OSCE, care se va desfăşura în perioada 23-25 octombrie la Palermo, Italia.

Evenimentul va prilejui dezbateri pe chestiuni stringente privind migranţii şi refugiaţii din regiunea mediteraneană, care se află în centrul preocupărilor Uniunii Europene. La invitaţia omologului său italian, şeful diplomaţiei moldoveneşti va ţine un discurs cu privire la impactul migraţiei asupra evoluţiilor în materie de securitate europeană şi regională, în cadrul Înaltului segment politic al Conferinţei.

Participarea vicepremierului moldovean la Conferinţa mediteraneană va oferi prilejul pentru prezentarea evaluării naţionale cu privire la Parteneriatul de Mobilitate, care oferă un cadru politic de cooperare cu UE în domeniul migraţiei. Tradiţional, în marja reuniunii ministrul va purta discuţii cu omologi şi alţi oficiali străini în vederea consolidării dialogului dintre Republica Moldova şi partenerii săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?