X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

NASA a lansat plimbările virtuale pe Marte (VIDEO)

24 oct. 2017,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2994 0

Inginerii Agenției Naționale Aerospațiale a Statelor Unite ale Americii (NASA) împreună cu Google au elaborat un site pentru călătorii virtuale pe Planeta Marte.

Utilizatorii Internetului sînt invitați să parcurgă itinerarul vehiculului, care circulă pe Marte - "Curiosity" (Curiozitate), care călătorește pe Planeta Roșie din anul 2012. Locul de aterizare al navei pe Planetă a fost - Craterul lui Gale. Oamenii de știință considerau că aici s-ar fi putut afla cîndva Marea Planetei Marte.

Pe vehiculul de pe Marte, dotat cu sistem atomic de o putere considerabilă, au fost plasate zece aparate științifice, inclusiv DAN-ul rusesc (Dynamic Neutron Albedo). Pe parcursul anilor misiunii sale, "Curiosity" a transmis pe Pămînt o mulțime de informații valoroase, inclusiv rezultatele cercetărilor lacurilor și a pîraielor antice, care existau anterior pe această Planetă.

Pe site vă puteți plimba și de pe computer, și de pe smartphone, însă după cum scriu creatorii acestuia, cel mai bun efect de la călătorie îl puteți obține cu un set de căști pentru realitate virtuală, care sînt, de asemenea, compatibile cu site-ul.


Portalul de Internet vă permite să vizualizați fotografiile și caracteristicile vehiculului "Curiosity" de pe Planeta Marte, să studiați ruta lui și să aflați fapte interesante despre călătoria lui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?