Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Filat pune cărțile pe masă: Dacă mergeam pe interesul meu, mergeam pe calea alegerilor anticipate

17 iul. 2013,, 11:36   Politică
3855 8
Foto: filat.md
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, liderul PLDM, Vladimir Filat, confirmă informația precum că înainte de crearea coaliției proeuropene se discuta eventualitatea alegerilor anticipate. Despre aceasta a declarat Vladimir Filat în cadrul unei emisiuni la TV7, relatează NOI.md. Liderul PLDM susține că nu s-a mers pe calea alegerilor din simplul motiv că a fost găsit compromisul, pe care el îl califică drept unul rezonabil, relatează NOI.md.

“Daca ar fi fost să merg după interesul meu personal, sigur mă duceam în alegeri anticipate. Însă am avut să aleg între a arunca statul în alegeri anticipate, fără nici un fel de perspectiva de viitor, fiindcă aici nu era vorba ca vor reveni la putere comuniștii sau se păstrează actuala coaliție. În cadrul discuțiilor, fiindcă e prea tare spus negocieri, s-a avut în vedere și eventualitatea alegerilor anticipate parlamentare, și eventualitatea perioadei în care să fie desfășurate aceste alegeri. Este foarte adevărat și nu este un secret”, a spus Vlad Filat.

Totodată, liderul PLDM susține că, deși s-a mers pe calea formării unei noi majorități parlamentare, și nu pe varianta alegerilor anticipate, membrii PCRM nu au motiv de supărări.

“Comuniștii insistau ca alegerile să fie în iunie-august, cît mai rapid posibil. Domnul Voronin și comuniștii în ansamblu nu au de ce să fie supărați, fiindcă obiectivele lor au fost diferite”, a spus Vlad Filat.

Întrebat dacă Republica Moldova este un stat capturat, Vlad Filat a spus că este prea mult spus capturat. Liderul PLDM a recunoscut că, deși R.Moldova nu este un stat capturat, chiar și în prezent în țară există instituții nefuncționale din sistemul judecătoresc, care sînt politizate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?