X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Cinci foști președinți ai SUA au urcat pe scena unui concert (VIDEO)

23 oct. 2017,, 00:00   Externe
3265 0

Cinci foști președinți ai Statelor Unite ale Americii, într-o rară demonstrație de unitate, au urcat unul lîngă altul pe scena unui concert din Texas.

Concert a fost organizat în sprijinul strîngerii de fonduri pentru victimele uraganelor care au devastat sudul țării și zona Caraibelor, transmite AFP.

Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush și Jimmy Carter au cîntat împreună imnul național înainte de a se așeza în primul rînd pentru a urmări concertul.

Demersul celor trei foști președinți democrați și celor doi republicani a permis strîngerea a peste 31 milioane de dolari de la 80 mii de donatori, o sumă ce va merge către victimele recentelor uragane Harvey, Irma și Maria, a informat secretariatul lui George H.W. Bush.


Președintele american, Donald Trump, nu a participat la concert, dar a transmis un mesaj video în care a caracterizat evenimentul drept "magnific" și un "efort vital".

"În calitate de ex-președinți, am dorit să ne ajutăm compatrioții să înceapă să se ridice", a declarat Barack Obama, în timp ce George W.Bush a spus: "Oamenii de aici au fost răniți, dar, cum a spus un texan, în Texas există mai multă dragoste decît apă".

Lee Greenwood a deschis concertul cu cîntecul său "Proud to be an American", dând tonul unui show în care au mai evoluat, printre alții, Robert Earl Keen, The Gatlin Brothers, Stephanie Quayle și Sam Moore.

Cei cinci ex-președinți aflați pe scenă reprezintă în total opt mandate prezidențiale, adică 32 de ani din istoria Casei Albe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?