Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Reguli noi de organizare și desfășurare a activității cazinourilor

20 oct. 2017,, 15:49   Politică
4201 0

Organizatorul jocurilor de noroc este obligat să desfășoare doar tipurile de jocuri de noroc specificate în licența pentru activitatea în domeniu, și doar după obținerea licenței corespunzătoare.

Aceste prevederi se conține într-un regulament-tip cu privire la organizarea și desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc, publicat astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează Moldpres.

Documentul include drepturile și obligațiile agenților economici, dar și cele ale jucătorilor. La fel, acesta expune prevederile ce țin de amenajarea cazinourilor și impozitarea cîștigurilor.

Astfel, conform Regulamentului, organizatorul este obligat să asigure condiții de participare la jocul de noroc identice pentru toți jucătorii și să prevină influența externă asupra rezultatului jocului de noroc. O altă obligație a acestuia este să întrețină mijloacele de joc în condiții corespunzătoare și să asigure securitatea acestora. La fel, agentul economic trebuie să țină zilnic evidența încasărilor realizate în urma desfășurării activității și a cîștigurilor acordate.

Printre obligațiile organizatorului se mai numără și faptul că nu trebuie să admită accesul la jocurile de noroc a persoanelor care nu au atins vîrsta de 21 de ani și a persoanelor sub influența alcoolului sau drogurilor. La fel, agentul economic nu va avea dreptul să divulge datele jucătorului, fără acordul acestuia.


Potrivit Regulamentului, jucătorul are dreptul să-și primească toate cîștigurile. În același timp, jucătorul și vizitatorii localurilor sînt obligați să se asigure, înainte de participarea la jocul de noroc, că organizatorul jocului de noroc deține licență valabilă pentru practicarea activității în domeniul jocurilor de noroc și să prezinte, la solicitarea angajatului organizatorului jocurilor de noroc, actul de identificare care conține date despre vîrstă.

De asemenea, jucătorul va fi obligat să părăsească imediat localul în cazul în care refuză să prezinte actul prin care poate fi stabilită identitatea sau vîrsta; tulbură ordinea publică, aplică forța fizică sau amenință cu aplicarea acesteia; împiedică activitatea legală de desfășurare a jocurilor de noroc sau încalcă regulile de desfășurare a acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?