Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova se introduce o nouă factură fiscală

20 oct. 2017,, 15:30   Economie
9201 1

De la 28 octombrie, în Moldova se introduce o nouă factură fiscală, care va întruni două alte două documente primare de responsabilitate strictă: „Factura” şi „Factura fiscală”.

Începînd cu 28 octombrie curent, noua factură fiscală vor fi obligate s-o folosească toate entitățile cu statut de plătitor de TVA, precum și entitățile care nu sînt înregistrate ca plătitori de TVA, în desfășurarea activităților financiare și economice.

Modificările operate au menirea să îmbunătăţească mecanismele de reglementare a procesului de utilizare de către agenţii economici a documentelor primare de responsabilitate strictă şi să reducă obstacolele administrative, informează NOI.md.

Potrivit lui Igor Stavinschi, șef adjunct al Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, cheltuielile agenţilor economici pentru procurarea noilor facturi fiscale nu se vor modifica.

În același timp, formele valabile de facturi și facturi fiscale achiziționate înainte de 28 octombrie pot fi utilizate pînă la epuizarea stocurilor lor de la entități economice și de la SFS, cu condiția respectării metodei de completare a formularelor valabile la data achiziției.


Noua factură fiscală, tipărită de SFS în mod tipografic, va conține șapte grade de protecție și va fi tipărită în cinci culori (bej, liliac, turcoaz, verde, roz).

Facturile fiscale generate în sistemul e-Factura pot fi obținute de la servicii.fisc.md.

Agenții economici care completează contabilitatea electronică pot imprima independent facturile fiscale pe hîrtie specială, cu grade de protecţie. În acest scop, ei trebuie să depună cererea respectivă prin sistemul electronic Comanda on-line a formularelor tipizate cu eliberarea ulterioară a recipisei în formă electronică.

De dreptul de a imprima facturile fiscale agenţii vor putea beneficia pe toată perioada activităţii de antreprenoriat, el nu va trebui confirmat repetat.

Răspunsurile la întrebările tehnice şi de alt gen privind aplicarea noii facturi fiscale pot fi obţinute în Baza generalizată a practicii fiscale, care este accesibilă pe site-ul SFS sau la call-centru (080001525). În afară de aceasta, SFS a pregătit un filmuleţ video explicativ special.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?