Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Savanții au declarat Pămîntul drept o ființă vie și rațională (VIDEO)

1 ian. 2018,, 17:15   Ştiinţă şi IT
5689 0

Savanții afirmă că planeta face mereu schimb de informații cu Soarele, obiectele cosmice ce-l înconjoară și chiar cu centrul Universului.

Potrivit savanților, această informație trece prin canale speciale, trasate de la suprafață spre nucleu. Specialiștii au presupus că Pămîntul știe despre oamenii ce trăiesc pe suprafața lui, care îl deranjează prin forări, explozii și „perturbă ecologia biosferei”.

În opinia savanților, Pămîntul este un sistem foarte energizat, înalt organizat, ce evoluează, a cărei capacitate de adaptare este cu mult mai mare decît cea a omenirii.

Cercetătorii au făcut legătura dintre ultimele cutremure, uragane, tsunami, inundații puternice și oscilațiile bruște ale temperaturii cu „răspunsul Pămîntului la acțiunile iraționale ale omului”.

În anii 1970, ecologistul britanic James Lavelock a înaintat „ipoteza Geii”. În aceasta se vorbește despre Pămînt ca despre un superorganism, care datorită autoreglării este capabil să mențină parametrii de bază a mediului la un nivel constant.


Unul dintre argumentele lui Lavelock era că la diferite niveluri ale energiei Soarelui, temperatura pe suprafața pămîntului rămîne aproape la același nivel.

Potrivit lui viața pe pămînt a învățat să mențină condițiile necesare pentru ea, încheind un fel de cooperare reciproc avantajoasă. Cunoscutul biolog Richard Dawkins a afirmat că „ipoteza Geii” contravine teoriei evoluției lui Darwin.

Mai jos vedeți fișiere audio cu sunetele pămîntului (undele electromagnetice, procesate și montate pe undele diapazonului sunetului, percepute de urechea omului).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?