X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ce salarii vor primi pretorii și vicepretorii în urma modificării legislației

20 oct. 2017,, 11:41   Capitala
3981 0

Funcţiile de pretor şi vicepretor vor deveni funcţii de demnitate publică, iar primarul general al Chişinăului va putea obţine dreptul de a-şi crea propriul cabinet, informează NOI.md.

Prevederile se regăsesc într-un proiect de lege examinat astăzi la Parlament. Scopul proiectului este de a aduce în concordanţă cadrul normativ actual cu Legea privind statutul municipiului Chişinău, adoptată în 2016.

Conform noilor prevederi, numirea personalului în cabinetul primarului general al municipiului Chișinău se face prin actul administrativ al primarului general. Autorii argumentează că, odată cu intrarea în vigoare a Legii cu privire la statutul municipiului Chișinău, primarul a obținut dreptul de a-și forma propriul cabinet, angajații avînd statut de personal cu funcții de demnitate publică. Anterior, pretorii și vicepretorii se aflau în categoria funcționarilor publici.

Modificările propuse reglementează și nivelul de salarizare a pretorilor de sector. Astfel, s-a propus ca salariul pretorilor de sector să fie echivalent cu salariul funcției de vicepreședinte de raion – 7700 de lei, iar cel a vicepretorului – de 6900 de lei.

Potrivit autorităților, implementarea proiectului nu presupune cheltuieli financiare suplimentare.


Proiectul a fost votat în prima lectură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?