Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Nu e glumă! În SUA curcanii atacă localnicii şi blochează traficul

20 oct. 2017,, 02:30   Externe
4689 2

Cîrduri de curcani sălbatici au invadat oraşul Boston, atacînd persoanele pe care le întîlnesc.

Poliția se confruntă cu această situație de cîțiva ani, dar fără a găsi soluții. Oficialii din Boston au afirmat că au primit foarte multe plîngeri, faţă de anul trecut. ''Cu cîţiva ani în urmă era o problemă întîmplătoare'', a declarat David Scarpitti, biolog din cadrul Massachusetts Division of Fisheries and Wildlife.

Deseori păsările blochează traficul, dar în utlimii ani acestea au început să fie violente, poliţiştii fiind nevoiţi să împuşte cîţiva dintre curcani. O bătrînă de 72 de ani le-a declarat poliţiştilor faptul că o ''gaşcă'' de curcani au atacat-o, ciupit-o şi zgîriat-o în timp ce se plimba.

Conform specialiştilor, curcanii sălbatici sînt mult mai puternici şi mai rapizi decît cei crescuţi la ferme. În timp ce unii locuitori se plîng, alţii sînt bucuroşi de revenirea curcanilor sălbatici. ''Nu cred că sînt periculoşi,'' a declarat Suzette Abbott, una dintre băștinașe. Iar alt localnic spunea că îi plac foarte mult, mai ales culorile din penaj şi că nu merită împuşcat, bietele vieţuitoare.

Orașele cu probleme similare: New Jersey, Iowa și Oregon au interzis hrănirea curcanilor în ultimii ani, iar Montana a promulgat o interdicție similară la nivel național, în luna mai.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?