X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1388
Preşedintele stiri: 4015

Moldova și Turkmenistan vor semna un acord de colaborare în domeniul energetic

16 iul. 2013,, 11:15   Economie
3328 0
Foto: mhealth.ru
Republica Moldova și Turkmenistan intenționează să constituie, în viitorul apropiat, o comisie mixtă interguvernamentală pentru cooperarea comercial-economică și să semneze un acord de colaborare în domeniul energetic. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, aceste subiecte au fost discutate în cadrul consultărilor politice moldo-turkmene la nivel de viceminiștri, care s-au desfășurat la Chișinău în contextul pregătirii vizitei oficiale în R. Moldova a preşedintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, care va avea loc în perioada 24-25 iulie.

Delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, iar cea turkmenă de omologul Berdîniyaz Myatiev. La reuniune a participat şi ambasadorul agreat al Turkmenistanului în R. Moldova, cu sediul la Kiev, Nurberdî Amanmuradov, care a înmînat viceministrului Andrei Popov copiile scrisorilor de acreditare.

În cadrul consultărilor oficialii au discutat despre stadiul actual şi căile de impulsionare a relaţiilor moldo-turkmene, în special în domeniul comercial-economic, energetic şi umanitar. În acest context, cei doi viceminiştri au pledat pentru constituirea în viitorul apropiat a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turkmene pentru cooperarea comercial-economică, cu scopul de a promova raporturilor bilaterale dintre cele două ţări. De asemenea, interlocutorii au menţionat importanţa consolidării şi completării bazei juridice bilaterale. În acest sens, s-a convenit asupra urgentării pregătirii pentru semnarea acordurilor privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi proprietate, cooperarea în domeniul energetic şi cel al culturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?