X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ion Druță, condamnat la 20 de ani de închisoare (VIDEO)

15 iul. 2013,, 16:17   Societate
30514 2
Foto: mai.gov.md
Membrul unei renumite grupări criminale, Ion Druță, poreclit și ”Vanea Pisateli”, a fost reținut de poliție pentru triplu omor acum 13 ani. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, criminalul a fost condamnat de către Curtea de Apel Chișinău la 20 de ani de privațiune de liberate, notează NOI.md.

Bărbatul a fost acuzat de către instanța de judecată pe o cauză penală pornită în primăvara anului 2001 pe faptul dispariţiei în luna decembrie 2000 în circumstanţe necunoscute a cetățenilor Ilie Buruiană, Mihai Guzun şi Andrei Plămădeală.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că la 16 decembrie 2000, Druţă, intenţionat, avînd scopul privării ilegale de libertate a celor trei bărbați, împreună şi prin înţelegere prealabilă cu Robert Gîrleanu şi alte trei persoane, au fixat o întîlnire. Ulterior, după ce au fost amenințați cu un automat, au imobilizat victimele, ducîndu-le într-o casă. Aici, Ion Druţă a dat indicaţia să fie omorîţi.

La 06 octombrie 2010 cauza penală cu învinuirea lui Druţă Ion a fost expediată în judecătoria Ialoveni pentru examinare în fond, care însă l-a achitat, ca la 12 iulie curent, Curtea de Apel Chişinău să-l recunoască vinovat.

Decizia Curții de Apel Chişinău este executorie, dar nu definitivă. Aceasta poate fi atacată în termen de 30 zile la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, Druță a mai fost judecat de trei ori pentru diferite infracțiuni.

Robert Gîrleanu se află în România, fiind cercetat penal pentru săvîrşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?