X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Dirk Schuebel: Moldova are șanse să parafeze Acordul de asociere la Vilnius

15 iul. 2013,, 12:32   Politică
3609 5
Foto: jurnal.md
Moldova poate parafa Acordul de asociere la Summitul de la Vilnius, susține ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Dirk Schuebel. În cadrul unui interviu acordat site-ului ziarulnational.md, acesta a spus că este încă sceptic în privința poziției pe care o vor lua statele membre ale UE.

„Republica Moldova are toate șansele să parafeze Acordul de asociere la Vilnius și să finalizeze niște chestiuni tehnice care țin de regimul liberalizat de vize cu UE. Sînt optimist. În cazul în care reformele vor fi reluate la viteză maximă, în special cele din justiție, vor fi adoptate unele legi cu privire la transparența proprietății instituțiilor de presă, precum și cu privire la finanțarea partidelor politice, va fi consolidată lupta împotriva corupției. Eu cred că spre finele anului viitor Acordul de asociere va fi semnat, iar regimul liberalizat de vize va intra în vigoare”, a spus Schuebel.

Acesta a mai precizat că nu va fi o chestiune ușoară să convingi toate statele membre ale UE să acorde regim liberalizat de vize pentru Republica Moldova. „Cetățenii de aici care au dorit să plece în țările Uniunii Europene au făcut-o. O altă problemă este că nu toți se află acolo legal. Nu cred că regimul liberalizat de vize ar avea efecte dramatice privind migrația populației din Moldova către vest, pentru că țara este mică și cei care au dorit să plece sînt deja acolo”, a menționat Schuebel.

În acest an, Dirk Schuebel își încheie mandatul de șef al Delegației UE în Republica Moldova, iar următorul șef al Delegației UE la Chișinău a fost desemnat diplomatul finlandez Pirkka Tapiola, care urmează să preia funcția în septembrie 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?