Filip, despre îndeplinirea condițiilor pentru primirea asistenței UE

Filip, despre îndeplinirea condițiilor pentru primirea asistenței UE

Republica Moldova îndeplinește la timp condițiile de acordare a asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

 

Acest lucru a fost menționat de premierul Pavel Filip, care a dat detalii referitoare la speculațiile privind implementarea condițiilor pentru acordarea de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene, relatează NOI.md.

„Tuturor celor care speculează pe seama neîndeplinirii condițiilor vreau să le transmit că noi am îndeplinit jumătate dintre condiționalități pentru a primi asistența macrofinanciară. Așa că sîntem absolut în termen și nu există nicio problemă în legătură cu aceasta”, a spus Pavel Filip.
 
În context, premierul a menționat că majorarea încasărilor bugetare în anul curent, care acoperă toate cheltuielile planificate, au permis neincluderea în proiectul rectificat al bugetului pentru anul 2017 a primei tranșe din asistența macrofinanciară oferită de UE. În acelaşi timp, Pavel Filip a precizat că această asistență, din motive tehnice, ar putea să nu ajungă anul acesta, dar la sigur va fi primită de ţara noastră anul viitor.
 
Totodată, șeful Executivului a salutat adoptarea, pe 10 octombrie curent, de către Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European a unei rezoluții prin care țările din Parteneriatul Estic care au obținut rezultate în urma reformelor, printre care se numără și Republica Moldova, vor primi sprijin suplimentar, inclusiv financiar. „Este încă o confirmare că reformele noastre sînt cele potrivite și că munca noastră este observată”, a conchis prim-ministrul.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu9 comentari

в точку... 13 oct. 08:48

статья для тех комментаторов которые распинаются, что якобы европейцы кредитуют Молдову на благо жителей Молдовы, не предъявляя никаких условий...
кредитуют, несмотря на ,,исчезновение" миллиардов, а ,,исчезнувшее" возложено на восполнение с процентами за счёт населения в течение четверти века...

Boris 12 oct. 16:53

Pavel Filip a mai spus ca Moldova va primi in continuare banii, doar ca in urmatorul an bugetar.

realist 12 oct. 15:36

Pai nu mai inteleg nimic. Vicepresedintele parlamentului europena a zis clar ca finantarea pentru Moldova va continua

Не румын 12 oct. 15:18
Deleted
ЕС-молодцы 12 oct. 14:29

От вашей "демократии"всем уже тошнит и уже ЕС теперь поняли и ПОЛУЧИЛИ то,что "ЗАСЛУЖИЛИ!!!!! За ваши """РЕФОРМЫ" ; ;"БРЕХЛИВЫЕ -ВЫ продвинулись на 102-ое МЕСТО----ВОТ ГДЕ ВАШЕ МЕСТО-----ваши """УСПЕХИ" "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

заврался брехун 12 oct. 14:21

Сколько можно врать--лучше молчи и мычи как быдло,чем БРЕХАТЬ--уже устали от вашей ДЕ..МО_КРАТИЧЕСКОЙ БРЕХНИ!!!!

Buga 12 oct. 11:55

Să vedem! Principalul banii aceștia să nu dispară ca prin miracol ca pe timpul conducerilor ale lu Filat.

miroslav 12 oct. 11:44

mai putina presa si mai multe actiuni
indepliniti si foaia de parcurs 2 ca si pe prima si in 2018 o sa se acorde si cele 100 de milioane de asistenta macrofinanciara!

Boris 12 oct. 11:41

Am vazut recent ca UE a stopat niste bani din motiv ca in 2014 PLDM a calcat strimb.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load