X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Iranul ameninţă SUA cu o reacţie "nimicitoare"

11 oct. 2017,, 00:00   Externe
1988 0

Iranul avertizează Statele Unite cu o reacţie "nimicitoare" în cazul în care Administraţia Donald Trump va cataloga “Gardienii Revoluţiei iraniene” drept "organizaţie teroristă".

Regimul islamist de la Teheran a subliniat că armata SUA va fi tratată precum reţeaua teroristă Stat Islamic. Preşedintele SUA, Donald Trump, contestă Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, denunţînd politicile regimului islamist de la Teheran. În acest context, Donald Trump vrea să desemneze “Gardienii Revoluţiei iraniene” drept organizaţie teroristă.

"Sperăm că Statele Unite nu vor face această eroare strategică", a declarat luni Bahram Qasemi, purtătorul de cuvînt al Ministerului iranian de Externe, citat de agenţia de ştiri IRNA.

"Dacă vor face acest lucru, reacţia Iranului va fi fermă, decisivă şi nimicitoare, iar Statele Unite vor trebui să suporte toate consecinţele", a avertizat oficialul iranian.


"Dacă este corectă informaţia privind stupiditatea Administraţiei americane de a analiza posibilitatea catalogării “Gardienilor Revoluţiei” drept grup terorist, atunci vom considera armata americană precum reţeaua teroristă Stat Islamic oriunde în lume", a spus, la rîndul său, Mohammad Ali Jafari, comandantul principalei structuri militare a regimului islamist de la Teheran.

Comandantul “Gardienilor Revoluţiei” a avertizat că, în cazul amplificării tensiunilor, Statele Unite vor trebui să îşi mute bazele militare amplasate în Orientul Mijlociu la distanţe mai mari de 2 mii de kilometri de frontierele Iranului, pentru a nu intra în raza de acţiune a rachetelor iraniene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?