Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîrnaț a demisionat din Consiliul Superior al Magistraturii

10 oct. 2017,, 09:53   Politică
3672 4

Teodor Cîrnaț a anunțat astăzi că demisionează din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce ieri a picat testul la poligraf, informează NOI.md.

Cîrnaț și-a argumentat decizia prin faptul că nu a dorit să prejudicieze imaginea CSM în urma eșecului suferit la testul poligraf. El a respins rezultatele testului.

„Am depus cerere de demisie. Consider că acest test la poligraf este mai mult o ficțiune. Personal mă consider integru. În funcțiile în care am fost și consilier municipal, și membru CSM m-am condus de lege, am acționat după intima mea convingere, nu am acceptat niciodată influența nimănui, îndeosebi a persoanelor juridice. Testul la poligraf m-a făcut să fiu descalificat pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate”, a declarat Cîrnaț.

Totodată, juristul a mai precizat că nu a vrut să fie asociat cu actuala guvernare. „Am ajuns la concluziacă trebuie să demisionez, ca să nu pătez imaginea CSM și să nu fiu egalat cu actuala guvernare”, a adăugat el.

Menționăm că Teodor Cîrnaț a fost admis la concursul pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate, însă a picat proba testului la poligraf. El a acuzat Consiliul de Integritate al ANI de faptul că a transformat concursul „într-o farsă”.


Teodor Cîrnaț este membru al Consiliului Superior al Magistraturii din anul 2013, fiind desemnat din rîndul profesorilor de drept.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?