Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Impozitul pe lux ar putea fi plătit de către toți proprietarii de locuințe scumpe

6 oct. 2017,, 11:30   Economie
8634 1

În Moldova vor fi obligaţi să plătească impozitul pe proprietate toţi deţinătorii de bunuri imobiliare costisitoare, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, indiferent de suprafața totală a acestora, comunică NOI.md.

Acest fapt este prevăzut de proiectul aprobat de Guvern al politicii fiscal-bugetare şi vamale pe anul 2018.

Trebuie menţionat faptul că în prezent impozitul pe bunuri îl achită proprietarii de imobile scumpe numai în cazul în care valoarea lor totală depăşeşte 1,5 mil. lei, iar suprafaţa lor totală este de cel puţin 120 m.p. Dacă locuinţa nu corespunde măcar unuia dintre aceşti parametri, impozitul pe bunuri nu trebuie plătit.

Ministerul Finanţelor însă a propus să se modifice condiţiile pentru determinarea bunurilor imobile care intră sub incidența impozitului pe proprietate și să se menţină doar criteriul valorii – costul ei estimat în sumă de cel puțin 1,5 mil. lei.

Instituţia financiară s-a pronunţat pentru încasarea acestui impozit de la toţi proprietarii de imobile în valoare de peste 1,5 mil. lei, indiferent de suprafaţa lor totală. Se propune ca rata impozitului pe proprietate să fie menținută la nivelul de 0,8% din baza impozabilă. Amendamentele urmează să fie aprobate de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?