X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

CCA a decis: audiovizualul să difuzeze 30% produs autohton. Artiștii: E bătaie de joc

11 iul. 2013,, 12:46   Societate
3339 6
Foto: pentruea.md
Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului au decis astăzi ca posturile TV și radio să difuzeze 30 % din muzica autohtonă, și nu 20 %, cum era pînă acum. Mai mult, CCA a dispus ca aceste 30% să fie repartizate pe întreg parcursul zilei.

Totuși, Consiliul nu a îndeplinit cererea venită din partea mai multor uniuni de artiști, care au cerut ca ponderea să fie la 50%. La rîndul lor, aceștia tratează decizia drept o insultă.

Interpretul Ricky Ardezianu crede că procentul ar trebui să se ridice la 65 la sută. ”Este o decizie firească, deși mulți funcționari fac lobby împotriva solicitării noastre. În toată lumea civilizată, mai ales în Occident, audiovizualul difuzează 80 % produs autohton. La noi e o batjocură totală. E strigător la cer! Într-o republică unde 65 % reprezintă poporul care a dat numele acestui stat să avem doar 30 %?”.

Adrian Ursu consideră că pentru început e un rezultat bun. ”30% mi se pare puțin, dar, în comparație cu 10 la sută pe care le difuzau unele posturi, e bine. Ar fi important ca aceste 30 la sută să fie respectate. Noi am luptat pentru respectarea acestor 30 la sută și în continuare optăm pentru promovarea produsului autohton. Nu vrem să ne simțim minorități în Republica Moldova noi, cetățenii ei, care ne-am născut aici”.

Amintim că anterior, Curtea de Apel Chişinău a suspendat decizia CCA din 2007, care a obligat radiodifuzorii să pună pe post produse media autohtone în proporţie de 30 %. O jumătate din această cotă urma să revină emisiunilor în limba de stat. Instanţa a fost sesizată de 13 posturi de radio şi TV care consideră că CCA şi-a depăşit atribuţiile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?