Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Primăria promite realizarea tuturor proiectelor propuse de chişinăuieni

5 oct. 2017,, 15:40   Capitala
2855 0

Primăria Chişinău a aprobat toate cele 49 de proiecte pentru îmbunătăţirea aspectului oraşului şi a promis să le realizeze, indiferent de numărul de voturi.


Surse din cadrul Primăriei au comunicat că, în total, 4757 de persoane au votat pentru 26 de proiecte privind aspectul inestetic al oraşului, 9 – cu privire la calitatea drumurilor, 5 – cu privire la managementul defectuos al deşeurilor, cîte 3 proiecte cu privire la animalele fără stăpîn şi construcţiile neautorizate şi unul – pentru transportul problematic.

Potrivit estimărilor, pentru realizarea acestora este nevoie de 5,7 mil. lei, dintre care o mare parte, circa 5 mil., vor fi cheltuiţi pe reparaţia drumurilor, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii şi a curţilor blocurilor locative. Primăria este dispusă să aloce 1 mil. lei. Autorii proiectelor speră că vor colecta circa 300 de mii de lei, iar restul banilor vor fi solicitaţi de la autorităţile centrale.

În curînd, primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, urmează să stabilească subdiviziunea responsabilă de realizarea fiecărui proiect în parte.

Din cele 53 de proiecte propuse Primăriei, pentru implementare au fost alese 49, care a trecut etapa de vot în perioada 1-15 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?