X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Filat despre ”unele forțe” interesate să-și satisfacă interesele în problema transnistreană

11 iul. 2013,, 11:30   Politică
4132 8
Foto: trud7.md
Atît din partea Tiraspolului, cît şi a unor forţe de la Comrat, tot timpul au existat provocări. Important este să le catalogăm ca atare şi să acţionăm în consecinţă. Declarația a fost făcută de către fostul prim-ministru al Republicii Moldova, liderul PLDM, Vlad Filat, răspunzînd la întrebarea dacă nerezolvarea diferendului transnistrean poate împiedica Moldova să semneze Acordul de asociere cu UE, relatează NOI.md.

“Provocări din partea Tiraspolului, dar şi a unor forţe de la Comrat, tot timpul au existat. Important este să le catalogăm ca atare şi să acţionăm în consecinţă. Din păcate, tot timpul au existat forţe cărora le-a fost convenabil să fie probleme, deoarece asta le permite să speculeze pe marginea lor şi să-şi satisfacă interesele meschine. Noi luăm act de aceste tentative, le contracarăm în măsura posibilităţilor şi mergem mai departe, deoarece avem un scop bine stabilit şi nimeni şi nimic nu trebuie să ne facă să abandonăm calea aleasă”, a menționat Vlad Filat în cadrul unui interviu pentru Adevărul.

Vlad Filat a subliniat că soluţionarea problemei transnistrene este un proces ce necesită multă muncă şi o perioadă anume de timp. “Semnarea Acordului de asociere este o perspectivă de cîteva luni. Aceste două procese nu sînt în legătură directă. Dar în perspectivă, cînd deja vom discuta despre aderarea Republicii Moldova la UE ca membru cu drepturi depline, desigur că ar fi bine să venim cu toate temele de acasă făcute exemplar, inclusiv să reuşim pînă la acel moment să soluţionăm şi problema transnistreană”, a spus Filat.

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat așa-zisa ”lege privind granița de stat a Transnistriei”, care prevede că teritoriul rmn include următoarele unități administrativ-teritoriale: raionul Camenca şi raionul Dubăsari (partea stîngă a Nistrului), precum şi raioanele Grigoriopol, Slobozia, Dubăsari, Rîbniţa, oraşele Bender (inclusiv satele Varniţa, Gîsca şi Proteagailovca), Tiraspol şi Dnestrovsk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?