X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cît cheltuiesc deputați moldoveni pentru deplasările de serviciu (INFOGRAFIC)

4 oct. 2017,, 13:10   Politică
4036 1

Centrul de Politici și Reforme a publicat un raport privind cheltuielile suportate din bugetul de stat pentru deplasările deputaților peste hotare în perioada anilor 2015-2016, informează NOI.md.

Datele raportului arată că cei mai mulți bani pentru deplasările de serviciu au fost cheltuiți în perioada menționată de deputatul PPEM Valeriu Ghilețchi – 697.059 mii de lei, acesta fiind urmat de fosta vicepreședintă a Parlamentului Liliana Palihovici – circa 610 mii de lei, și fostul deputat PSRM Andrei Neguța – 386 de mii de lei. Mai departe în top, după nivelul de cheltuieli, se poziționează democrații Andrian Candu, Valentina Buliga, Violeta Ivanov, Marian Lupu, Igor Vremea.

După cheltuielile totale, cei mai mulți bani pentru deplasări peste hotare au cheltuit deputații PD – 1,3 milioane de lei, urmați de deputații PLDM – peste 447 de mii de lei și cei ai PSRM – 373 de mii de lei. La mică distanță se poziționează deputații grupului PPEM, condus de Iurie Leancă – 334 de mii de lei.

Reprezentanții Centrului de Politici și Reforme afirmă că lipsa de transparență la acest subiect este inadmisibilă."Ori astfel de informații trebuie să fie disponibile online, la distanță de cîteva click-uri. Noi am insistat timp de trei luni. Întîrzierea la infinit a răspunsului este egală cu îngrădirea accesului la informație", au declarat experții CPR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?