Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Volumul de investiții atras de ZEL-urile și parcurile industriale din Moldova

4 oct. 2017,, 14:40   Economie
2549 0

Potrivit situației de la 1 iulie 2017, volumul total al investițiilor atrase de zonele economice libere din Moldova pe parcursul întregii activități a acestora a constituit 305,3 milioane de dolari.

Această sumă este cu 2,5 la sută mai mare decît cea atrasă pînă la aceeași dată a anului trecut. Totodată, în prima jumătate a anului 2017, în ZEL-urile din Moldova au fost atrase investiții în valoare de circa 22,1 milioane de dolari.

Anunțul a fost făcut de către viceministrul Economiei și Infrastructurii al Moldovei Vitalie Iurcu,care a luat cuvîntul în cadrul unei sesiuni Moldova Business Week 2017, relatează NOI.md.

Potrivit lui, totodată, volumul total al investițiilor atrase pe parcursul întregii activități a parcurilor industriale din Moldova a constituit 53,6 milioane de dolari. Aceste investiții au fost efectuate de 60 de companii care au creat peste 2 mii de locuri de muncă noi.


În ansamblu, actualmente, în Moldova activează 7 ZEL-uri cu 11 subzone, precum și 10 parcuri industriale care oferă investitorilor facilități fiscale și vamale substanțiale.

Vitalie Iurcu a menționat că aceste și alte facilități pentru business creează un climat investițional atractiv pentru dezvoltarea activității investiționale, lansarea noilor proiecte investiționale, noile oportunități pentru creșterea volumului investițiilor, exportului, crearea noilor locuri de muncă pentru creșterea economică durabilă a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?