Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Maia Sandu rămîne ministru al Educației (VIDEO)

10 iul. 2013,, 15:55   Politică
5771 13
Foto: trm.md
Moțiunea de cenzură elaborată de PCRM împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, nu a obținut numărul necesar de voturi în Parlament pentru a fi susținută. Pentru moțiune au votat doar 32 din deputații prezenți în sală, relatează NOI.md.

Înainte ca moțiunea să fie supusă votului, ministrul a prezentat rezultatele examenelor de bacalaureat, anunțînd o rată de promovabilitate de 59,6 la sută. Totodată, ea a remarcat faptul că, datorită camerelor video, elevii s-au comportat corect la examene, evitînd copiatul.

„Trebuie să fim cinstiți cu noi înșine și să recunoaștem că rezultatele de la BAC nu reprezintă nimic mai mult decît o realitate a situației în care ne aflăm. Rezultatele la BAC sînt consecințele degradării sistemului de învățămînt în ultimele decenii”, a spus Maia Sandu.

Potrivit ei, una dintre cauzele acestei situații grave ar fi și nivelul de performanță al cadrelor didactice, care, în unele cazuri, predau mai multe discipline.

Ministrul a precizat că s-au întreprins măsuri pentru înlăturarea fenomenului corupției, prin intermediul camerelor video.

Membrii PCRM au declarat însă că niciodată în Republica Moldova nu s-a înregistrat o rată de promovabilitate a examenelor atît de slabă. Deputatul Iurie Muntean a afirmat că Maia Sandu a ofensat părinții celor 42% din elevii care nu au susținut BAC-ul, acuzîndu-i „că odraslele lor nu au fost în stare să susțină examenul”.

În același timp, reprezentanții PLDM i-au luat apărerea ministrului, specificînd că corupția din domeniul educației își are originea în perioada guvernării comuniste.

În acest an circa 42% din elevi nu au susținut examenele de bacalaureat, fapt care a stîrnit discuții aprinse în societate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?