X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Pe Soare a fost descoperită o inimă

4 oct. 2017,, 04:01   Ştiinţă şi IT
3388 0

Angajații Institutului de Fizică „Lebedev” al AŞR au înregistrat apariția pe Soare a unei figuri sub forma unei inimi. Ea a apărut în noaptea spre marţi, 3 octombrie, se comunică pe site-ul Institutului.

„Un astfel de semn uimitor, din întîmplare, s-a dovedit a fi format pe suprafața astrului nostru de cîmpurile magnetice situate aici. Conturul exterior al figurii a fost „desenat” de buclele magnetice reci, care arătau mai întunecate, iar în centrul inimii era o zonă activă și fierbinte. Dimensiunile figurii erau de circa un milion de kilometri”, se menţionează în comunicat.

S-a specificat că centrul figurii se afla anume pe acea parte a Soarelui, care este orientată spre Pămînt. „Nu este exclus că astrul nostru din tot sistemul solar prin aceasta şi-a exprimat simpatia deosebită anume faţă de Pămînt”, au conchis savanţii.

Peste cîteva ore figura a dispărut. Astfel de „desene” apar pe suprafaţa Soarelui în urma interacţiunilor complicate ale cîmpurilor magnetice în interior şi la suprafaţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?