Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Declarațiile lui Ashton la Chișinău sînt false – opinie

10 iul. 2013,, 15:09   Politică
7131 13
Foto: alfanews.md
Experții apreciază diferit declarațiile șefei diplomației europene, Catherine Ashton, făcute ieri, 9 iulie, în cadrul vizitei sale la Chișinău. Dacă Arcadie Barbăroșie susține că vizita oficialului poartă un caracter important pentru parcursul european al R. Moldova, Valeriu Ostalep califică declarațiile lui Ashton ca fiind false, transmite NOI.md.

Barbăroșie a precizat că Ashton a apreciat pozitiv rezultatele R. Moldova privind reformele. „Vizita doamnei Ashton este una importantă. Ea a apreciat ceea ce a făcut pînă acum R. Moldova în procesul de apropiere de UE și a transmis un semnal foarte clar că UE susține eforturile R. Moldova pe calea europeană. Este o încurajare pentru Republica Moldova privind parcursul european”, a specificat expertul.

Pe de altă parte, Valeriu Ostalep a subliniat că UE inventează succese, pentru că în timpul apropiat vor avea loc alegeri și trebuie să arate unde s-au cheltuit atîțea bani. ”Declarațiile doamnei Ashton sînt false, nefondate. Doamna Ashton are interesul de a păstra influența geopolitică a UE în această zonă. Europenii înțeleg foarte bine că alegerile nu vor aduce nimic bun pentru această guvernare și, respectiv, pentru UE, care toată această perioadă absolut, fără nici o rezervă, a susținut guvernarea. Dacă actuala guvernare se duce de rîpă, la iveală o să apară toate prostiile pe care le-a făcut în ultimii trei ani și UE va deveni complice”, a menționat Ostalep.

La Chișinău, Catherine Ashton a avut ieri, 9 iulie, mai multe întrevederi cu oficialii moldoveni, printre care o întrevedere cu şeful statului, Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, premierul Iurie Leancă şi ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?