Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Parlamentul a decis: Marinuța rămîne ministru al Apărării (VIDEO)

10 iul. 2013,, 14:22   Politică
2924 3
Foto: inprofunzime.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, nu a fost eliberat din funcție în cadrul ședinței Parlamentului. Moțiunea de cenzură inițiată de 33 de deputați PCRM nu a obținut majoritatea voturilor pentru a fi aprobată, fiind votată doar de 37 din deputații prezenți în sala Parlamentului, relatează NOI.md.

Astăzi, la ședința legislativului, Vitalie Marinuța a prezentat un raport privind activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării, dar și despre activitatea instituției. Potrivit ministrului, obiectivele propuse au fost realizate în proporție de 75 la sută.

După prezentarea raportului, ministrul a fost asaltat de întrebările adresate de aleșii poporului. Deputatul independent Vadim Mișin a declarat că Marinuța se face vinovat de decesul a doi tineri militari.

În același timp, deputații PCRM susțin că în perioada în care Marinuța a fost la conducerea ministerului au fost înregistrate 7 cazuri de deces al militarilor. Mai mult, ministrul a fost învinuit și de tensionarea relațiilor cu unele țări, unde au fost vîndute active din cadrul ministerului. „Ce este mai simplu – să scăpam Moldova de așa-numitul ministru Marinuța sau să lichidăm Armata Națională?” a întrebat Vladimir Voronin, lucru care a stîrnit zîmbete în sala Parlamentului.

Acum o săptămînă, membrii Partidului Comuniștilor au înregistrat în Parlament o moțiune de cenzură simplă privind demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?