Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Erdogan: Turcia nu mai are nevoie de Uniunea Europeană

2 oct. 2017,, 21:00   Externe
3969 0

Președinte al Turciei Recep Erdogan o dă la întors şi declară că Turcia nu mai are nevoie de aderarea la Uniunea Europene, ÎNSĂ nici nu va abandona negocierile de aderare la UE.

Reamintim că Turcia a început negocierile de aderare la UE acum 12 ani, însă discuțiile s-au oprit. UE a dorit să sancţioneze represiunea Ankarei asupra populaţiei care se opunea regimului Sultanului, în urma tentativei de lovitură de stat.

Guvernul lui Erdogan declară că statele din UE nu au apreciat gravitatea amenințării cu care s-a confruntat Turcia și că acestea nu au răspuns cererilor de extrădare a celro suspectați de organizarea loviturii de stat.

"UE a eșuat în lupta împotriva terorismului", a declarat Erdogan, deși a sugerat de asemenea că blocul european are nevoie de Turcia.


"Dacă UE va merge înainte, există o singură cale de a face acest lucru. Și acesta este de a acorda Turciei statutul de membru și de a începe o acțiune de creștere culturală și economică ", a spus Erdogan.

"Cancelarul german Angela Merkel a declarat într-o dezbatere electorală, luna trecută, că este clar că Turcia nu ar trebui să se alăture UE și că negocierilear trebui să se încheie, în ciuda faptului că Ankara este un aliat crucial al NATO", titrează presa internaţională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?