X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

O pictură de Renoir, furată chiar înainte de licitație

3 oct. 2017,, 00:30   Externe
3413 0

O mică pictură în ulei, semnată de pictorul impresionist francez Pierre-Auguste Renoir a fost furată dintr-o camera de vînzare din apropiere de Paris, cu o zi inainte de a fi scoasă la licitație, scrie BBC News.

Pictura a fost expusă înainte de licitația din Saint-Germain-en-Laye și a fost furată în cursul zilei de sîmbătă, 30 septembrie, în timp ce duminică trebuia vîndută.

Prețul de vînzare al tabloului era estimat între 25 mii și 30 mii de euro.

Poliția a deschis o anchetă și speră să îi identifice pe hoți cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în camera în care era expus tabloul.


Măsurînd doar 14 cm înălțime și 12,2 cm lățime, Portrait d’une Jeune Fille Blonde (n.r. Portretul unei fetițe blondă) avea inițialele AR, semnătura celebrului pictor, în colțul din stânga sus.

Pierre-Auguste Renoir, născut în 25 februarie 1841, la Limoges, Franța, și decedat pe 3 decembrie 1919 a fost unul din cei mai celebri pictori francezi, creator – împreună cu Claude Monet, Alfred Sisley și Paul Cézanne al curentului impresionist.A fost denumit „pictorul bucuriilor vieții”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?