Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ceva se coace la Nistru: Mișcări diplomatice fără precedent

10 iul. 2013,, 10:11   Politică
15546 1
Foto: rtv.net
După vizita ministrului de externe al României, Titus Corlăţean, în Federaţia Rusă, şi omologul său moldovean, Natalia Gherman, este aşteptată la Moscova. Vizita acesteia urmează să se producă în luna iulie. „La Moscova este aşteptată într-o vizită de lucru ministrul de externe al Moldovei, Natalia Gherman”, a declarat viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, într-un interviu pentru RIA Novosti. „După o pauză determinată de criza politică de la Chişinău, avem nevoie de impulsionarea relaţiilor cu Moldova”, a mai spus Karasin.

Reamintim că ministrul de externe al României, Titus Corlăţean, a declarat, la Moscova, că Rusia trebuie să-şi respecte angajamentele asumate la summitul OSCE de la Istanbul, din 1999, privind retragerea trupelor ruse din stînga Nistrului. “Poziţia României în această chestiune nu s-a schimbat. Mă refer la angajamentele asumate de Rusia la summitul OSCE de la Istanbul, din 1999”, a precizat Corlăţean.

În acelaşi timp, şi prim-ministrul Republicii Moldova consideră că Rusia trebuie să-şi retragă trupele din stînga Nistrului, iar ţara noastră, chiar dacă este un stat neutru, statut consfinţit în Constituţie, trebuie să menţină relaţii constructive cu Alianţa Nord-Atlantică. Declaraţiile au fost făcute la Bruxelles, în cadrul unui interviu acordat agenției Euronews.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?