Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Catherine Ashton: Integrarea Republicii Moldova în UE este o perspectivă reală

9 iul. 2013,, 17:28   Politică
3518 11
Foto: imemc.org
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton. În cadrul întrevederii, șeful statului i-a mulțumit oficialului european pentru sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova. Timofti a exprimat voința puternică a autorităților de la Chișinău de a parcurge cu succes perioada premergătoare Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din toamna acestui an.

„Avem o mare responsabilitate față de cetățenii noștri, care doresc integrarea țării în familia europeană, și sîntem obligați să avansăm către o relație cît mai strînsă cu spațiul comunitar. În acest sens, încheierea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană la summitul de la Vilnius va fi un semnal extrem de încurajator pentru populația Republicii Moldova”, a declarat președintele Timofti.

La rîndul său, Catherine Ashton a spus că vizita sa la Chișinău arată angajamentul ferm al Uniunii Europene de a întări cooperarea cu Republica Moldova. „Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o perspectivă reală și noi ne gîndim deja la acțiunile pe care le vom întreprinde împreună după Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius”, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene.

Nicolae Timofti și Catherine Ashton au discutat, de asemenea, despre obiectivele pe care autoritățile de la Chișinău și le-au trasat pentru viitorul apropiat, între care lupta cu corupția și creșterea economică. Cei doi oficiali au mai abordat chestiunea transnistreană și aspecte ale politicii externe a Republicii Moldova.
Tot astăzi Catherine Ashton a avut o întrevedere cu prim-ministrul Iurie Leancă. În cadrul evenimentului oficialul european a salutat progresele Moldovei pe calea integrării în UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?