X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

R. Moldova, din nou condamnată la CEDO

9 iul. 2013,, 14:32   Societate
2410 0
Foto: politichmir.com
R. Moldova a fost condamnată din nou la CEDO și urmează să achite prejudicii reclamantei Svetlana Beșliu din Chișinău suma de 2 mii de euro cu titlu de prejudiciu moral și 1787,50 euro cu titlu de costuri și cheltuieli, transmite NOI.md.

Potrivit Asociației ”Juriștii pentru drepturile omului”, la data de 7 februarie 2007 procuratura a inițiat o procedură penală împotriva reclamantei pentru samavolnicie, ca la data de 25 aprilie 2008 procuratura să emită o ordonanță de încetare pe motiv că faptele încriminate reclamantei poartă caracter civil.

După mai multe contestări eșuate la diferite instituții de drept din republică, partea vătămată s-a plîns la CEDO că prin anularea hotărîrii definitive favorabile a fost încălcat principiul securității raporturilor juridice.

Curtea a constatat în unanimitate violarea articolului 6 din Convenție, reținînd că reclamanta a avut hotărîre judecătorească definitivă favorabilă, care a fost anulată în urma admiterii recursului în anulare. În concluzie, Curtea a stabilit că procesul inițiat în urma recursului în anulare a fost folosit de către Curtea Supremă de Justiție într-o manieră incompatibilă cu principiul securității juridice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?