Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Avionul alimentat de la baterie se planifică să fie creat în viitorul apropiat

28 sep. 2017,, 04:00   Ştiinţă şi IT
2849 0

Compania aeriană “EasyJet” şi proiectul american de pornire „Wright Electric” intenţionează să elaboreze un avion, care ar zbura pe acumulatoare electrice.

Companiile planifică să creeze noua tehnologie pe parcursul a zece ani. Compania aeriană britanică “EasyJet” şi partenerii ei americani din „Wright Electric” au iniţiat elaborarea avionului cu alimentare de la baterii electrice. Acest lucru compania aeriană l-a relatat în blogul său.

„Wright Electric” planifică să creeze un avion ecologic pentru 120 de pasageri, care va avea posibilitate să zboare la distanţa de pînă la 530 km şi să se afle în aer pînă la două ore. Atare avioane ar putea executa circa 20% din cursele „EasyJet”, au precizat în cadrul companiei aeriene.

Partnerii contează că navele aeriene pe acumulatoare electrice vor fi cu 50% mai silenţioase şi cu 10% mai ieftine în asistenţă, decît cele obişnuite. Primul avion electric de la “EasyJet” şi „Wright Electric” ar putea apărea în anul 2027.


Proiectul start-up „Wright Electric” funcţionează în SUA din anul 2016, compania practică elaborarea avioanelor cu motoare electrice pentru cursele de pasageri. Planurile companiei de a colabora cu transportatorul aerian “EasyJet” au devenit cunoscute în martie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?