X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moment istoric: prima femeie ofițer de infanterie marină din SUA (VIDEO)

26 sep. 2017,, 23:30   Externe
3532 0

O americană a scris istorie după ce a devenit prima femeie ofițer de infanterie în Marina Statelor Unite, scrie BBC News.

Locotenentul, care dorește să rămînă anonim, a devenit prima femeie din istorie care a absolvit cursurile Corpului Marinei. Locotenentul, care vrea să-și păstreze identitatea privată, a absolvit luni, la Quantico, Virginia, antrenamentul extrem de dificil necesar pentru a deveni ofițer de infanterie.

În curînd, ea va fi însărcinată să conducă un pluton de 40 de soldați. Comandantul Corpului Marinei, generalul Robert Neller, a postat o imagine a femeii, spunând că este “mândru de acest ofițer și ceilalți colegi ai ei”.

Există aproape 1,4 milioane de militari activi în forțele armate ale SUA, iar aproximativ 15% sunt femei, totuși, nici una dintre acestea nu a reușit pînă acum să termine programul necesar pentru a deveni ofițer de infanterie. De altfel, pînă în martie 2016, când Barack Obama a dat un ordin prin care femeile din armată pot ocupa orice post, funcțiile de conducere ale unităților de luptă erau interzise femeilor.


Cursul de instruire a ofițerilor de infanterie a durat 13 săptămîni: a început în luna iulie cu 131 de militari, dintre care au absolvit 88. În mod tradițional, aproximativ un sfert dintre toți cei care încep acest curs sunt eliminați, dintre care 10% încă din prima zi.

Corpul Marinei a publicat pe Twitter un video în care anunță că o femeie se află printre cei 88 de militari care au absolvit cursul și a devenit prima femeie ofițer de infanterie în Marina Statelor Unite. În video ea este alături de colegii săi în munți efectuând exerciții.

Acum va fi trimisă la 1st Marine Division at Camp Pendleton, pentru prima ei misiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?